Kedvenc kempingjeink

Camping Vigna sul Mare - Lido di Pomposa. Természet közeli családi víziparadicsom

Ahol reggelente a sirályokkal együtt futhatunk kilométereken keresztül a homokos tengerparton, majd igazi olasz fekete kávé és finomságok várnak a kemping bárjában...
akkor most csobbanjunk...

Creative Content & Copyright: #egykisitalia    Szerző: Kinga Semperger Sommariva

...és már délelőtt körbe körbe száll a friss pizza illata a medencék körül.

frissüljünk fel a kemping medencéiben

A Vigna Sul Mare egy ízig-vérig  tengerparti vízi paradicsom, a Pó folyó Deltájának ölelésében, közel 1000 m2-nyi türkizkék vízű medencével, pezsgőfürdővel, a kellemesen simogató tengerpart végtelen ölelésében.

szuper, rendezett homokos tengerpart

 

a tengerpartra vezető út

A vaskos pálmafák kellemes árnyékában, Mosolygó animátorok, vízi aerobik, esti mulatság a színpadon, frissen grillezett tengeri étkek várnak minket.

venus mobilház - fa verandával

A sekély tengerparti szakaszon pedig, a mediterrán nap alatt, a finom fövenyek között épülhetnek a legszebb csorgatott várak, kicsik és nagyok örömére. Vigna Sul Mare, egy hely, ahol a tenger és a természet őszintén átölel,  csak hagyjuk magunkat :)  
 

A UNESCO által is kivételesen kulturális tájként védelmezett Pó-Delta Nemzeti Park a térség egyik természeti gyöngyszeme. A Pó-síkság Olaszország mesés vidéke. Számos legenda kötődik ehhez a területhez.

Ez a térség az ország leggazdagabb és legértékesebb mezőgazdasági területe is, valamint Európa legnagyobb kiterjedésű, egybefüggő síkságai közé tartozik. A csodás zöld mezőkkel, vízi útvonalakkal, mesés madárvilággal rendelkező „Pó-Delta” térségben elhelyezkedő Nemzeti Park az egész család számára fantasztikus - vadregényes helyszín, egy kellemes nagy kerékpár túrához, vagy akár romantikus barangolásokhoz, hiszen közel 200 km hosszú remek infrastruktúrával rendelkező kerékpárút vezet végig a Pó-Delta Nemzeti Parkon.

Piazza Duomo in Ravenna - Italy, Emilia-Romagna

 

Ravenna (30 km) és Ferrara (60 km) mesés történelmi városai, külön könyvet érdemelnének, bemutatásuk és látványosságaik kapcsán.

Az ódon utcák, a kávé illata és az elmúlt évszázadok festői szépségű építészeti remekművei felejthetetlen látványt nyújtanak ezen városok gazdag művészeti, kulturális emlékeivel egybefonódva.

Amennyiben vágyunk egy igazán olaszosan elegáns kellemes délutánra, estére, amikor is az Itáliai mesterek remekműveiben, csodásan tervezett épületeiben – tereiben gyönyörködhetünk, mindenképpen szánjunk időt arra, hogy ezen városok macskaköves utcáin sétálgathassunk, és csak felidézzük a régmúlt idők mesés történelmét, egy finom Gelato-val a kezünkben.

Comacchio

 

Mindössze 15 km-re nyaralóhelyünk központjától egy elvarázsolt vízen „úszó” kisváros területére léphetünk be. A 13 apró szigetre épült Comacchio fenségesen szabályos épületei és történelmi emlékei között akár egy kellemes napot is eltölthetünk.

A város fekvése és annak megtervezett építészeti elemei, hihetetlen harmóniában vannak a Pó folyó deltájának fekvésével, csakúgy a tenger, és a víz által kínált jó energiák, és a vízi kereskedelem lehetőségével. Mindezen elemek a város gazdaságának fellendülését már a korai időszakban megalapozták. Csodás templomokat és apátságokat látogathatunk meg a változatos építészetű kisvárosban, amely a Nyugat Római Birodalom bukása után, a longobárdok fennhatósága alá került. A város egyik kiemelkedő építészeti műve a Trepponti.

Ez a település leghíresebb hídja, az Adriai tengerhez vezető ősi „Pallotta-vízi út” mentén található, mint a város kapuja.

Comacchio egy igazi histórikus része a környéknek - Ne hagyja ki!

 

 

Program Ajánló: MIRABILANDI vidámpark a kemping közelében

Akik pedig lélegzetelállító kalandokra vágynak, és egy igazi családi napot szeretnének eltölteni különleges hullámvasutakon, vagy akár egy igazán modern módon megálmodott vízi világban, nekik a Ravenna közelében lévő „Mirabilandia” szórakoztató élmény parkot javasoljuk meglátogatni, ahol a vizes élményektől, a szívünket is megdobogtató és adrenalin szintünket megemelő percek várnak az egész családra. Az élménypark mellett a „Mirabilandia Beach” vízi élménypark is sok sok meglepetéssel várja a kicsiket és nagyokat.

 

 

A Vigna sul Mare kemping Címe: Via Capanno di G. Garibaldi, 20, 44020 Lido di Pomposa FE, Olaszország

WEB. : https://www.campingvignasulmar.com/en/

GPS: 44.72383 N | 12.23517 E

Creative Content & Copyright: #egykisitalia  - Semperger-Sommariva Kinga -  www.olaszkempinglap.hu - plava adria sro

 

 

 

Galéria