Gasztro

Mosolygós pizza szeletek

Vasárnap kora reggeli séta közben szemtelen módon, észrevetlenül és szenvedélyesen magával húzva rabolt el az illata, mikor megláttam. A kemencéből frissen előhúzott mosolygós kerek pizza szeletek.

Creative Content & Copyright: #egykisitalia    Szerző: Kinga Semperger Sommariva

Vannak azok a helyek Udineben ahová mindig szívesen térek vissza, merülök el a dél-olasz - szicíliai tészták sokaságában, az arancini-k festői világában, a friss bazsalikomos pizzák kerek mosolyában, s a pisztáciás finomságok végtelen illatában.

Szeretem nézni ahogy készül a tészta, ahogy az utolsó kandirozott narancsszelet is rákerül a cassata torta tetejére, s ahogy a hűtőkből színes kacsintással figyelnek a gyümölcsös jeges finomságok a granita-k.

Mely édes jégkását a frissen sült kis kuglófokba teszik, így kellemes hűsítő hatást elérve a vasárnapi reggeli választék közepette.Legközelebb egy ilyen granita & kuglóf kombót is fotózok Nektek.

De azok a pizzák, hát azok olyan kereken mosolyogtak hogy nem lehetett nekik ellenállni, így egy isteni kis darabot sokfelé osztva, mert hála istennek többen találtunk rá erre a finomsagra - szét is osztottunk. Mennyei volt, foszlós, ízes, ugyanakkor roppanós és fél Szicília vitalitása és jó energiái benne voltak a falatok legbelsejében.

A Gangi család évek óta csábítja el az Udine-i családok fejét, a nagymamák, dédpapik receptje alapján készülő finomságokkal.

 

Creative Content & Copyright: #egykisitalia    Szerző: Kinga Semperger Sommariva