Programok

Program Ajánlatok - Lüktető olasz nyári esték, délutánok pillanatok

Az olasz tengerpart és a mediterrán természet csodás környezetéből kilépve, ez a desztináció kellemes elérhetőséget biztosít ahhoz is, hogy rövid időn belül az olaszosan nyüzsgő Lido di Jesolo-ban, vagy akár Caorle-ban lehetünk, élvezve a lüktető olasz nyári esték, délutánok pillanatait.

Creative Content & Copyright: #egykisitalia    Szerző: Kinga Semperger Sommariva

A vízi élményeket kedvelő családok részére pedig a szintén közelben lévő Aqualandia kínál izgalmas, és minden korosztály részére remek pillanatokat, mely a Lido di Jesolo kedvelt üdülőövezet, Top 10es látnivalójának listát desztinációja. A hatalmas csúszdavilág, az élménymedencék sokasága mellett, kellemes pálmafákkal övezett pihenő szigetek és sok-sok olasz finomság is várja az idelátogatókat. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt egy igazi vízi paradicsom nyitja ki kapuit, ezen a helyen.

Aqualandia  - Lido di Jesolo - Maradandó emlék

A környék azonban megannyi más élményben is gazdag látnivalókat és helyeket kínál, amennyiben nemcsak a tengerparton szeretnénk süttetni magunkat, hanem az igazi olaszos nyüzsgés által is szívesen hagyjuk, hogy elragadjon minket a nyári hangulat.

Az 1962-ben Olaszországban az elsők között épült gokartpálya, a Pista Azzurra szintén itt található a közelben. Ez a hely igazán ikonikus látvány azoknak, akik a gokart száguldás szerelmesei, arról nem is beszélve, hogy több olyan pilóta is megfordult is gyakorlások közben, akik később az F1 élvonalában kötöttek ki, mint például Prost, Senna, Schumacher, Hamilton…A helyszín keretei között számos látványos esemény is megrendezésre kerül, mint pld. a Ferrarissimo. A helyszínen nemcsak az élsportolók eredményeit nézhetjük meg, de saját magunk is bérelhetünk szuper gokartokat is, s száguldhatunk egy két kört a hírességek nyomában.

Pista Azzurra - gokartpálya

A családi szórakozás egyik kellemes úticélja lehet, a „New Jesolandia” vidámpark, amely a tradicionális park elemeit ötvözi , a legújabb életre kelt mesefigurák interaktív világával. A 20.000 m2-en elterülő családi élménypark, minden korosztálynak felejthetetlen élményt nyújt, a körhinta nosztalgikus világától, a lézerharcosok digitális családi játékáig.  

New Jesolandia vidámpark - Lido di Jesolo

A Sea Life Jesolo – a mediterrán vizi világot bemutató fantasztikus szépségű tengeri akváriumai, mind látványra, mind pedig edukációs jelleggel is remek programokat kínálnak. A tenger élővilágával való életszerű megismerkedés, a színes élővilág bemutatása, a tenger értékeiért folytatott környezetvédelmi akciók prezentálása, mind értékes élménnyel gazdagíthatja a nyári nyaralást. A programok keretei között megismerhetjük nemcsak az Adria, de a mélytengerek élővilágát is, 2017-től pedig már a korallzátonyok színes csodái is az akvárium világ része.

 

sealife - lido di jesolo

Az Il Faro di Piave Vecchia – Lido di Jesolo ikonikus darabja. A világítótorny számos képeslapon, nyaralási fotón feltűnik, olyan igazán Jesolo hangulatot teremtve ezzel. Nem telhet el úgy nyár, hogy nincs fényképünk ezzel a helyszínnel, ha itt vagy a közelben nyaralunk. A világítótorony elegáns sziluettje, 48 méter magasan szeli az eget, és épülete 1846 óta figyeli a Jesolo-i partszakaszt. A világítótorony melletti partszakasz számos rendezvénynek és koncertnek is ad helyszínt a nyári időszakban.

Lido di Jesolo  - Világító torony

 

Creative Content & Copyright: #egykisitalia    Szerző: Kinga Semperger Sommariva